Vesi on kiehtova elementti eikä olekaan ihme, että myös vesiurheilu kiehtoo monenikäisiä harrastajia vauvasta vaariin. Tarjoamme tässä artikkelissa vinkkejä hyvin eri-ikäisille sopivista vesiurheilulajeista. Jos etsit itsellesi sopivaa vesiurheilulajia, ehkäpä joku näistä lajeista sopisi juuri sinulle! Esittelemme sopivia vaihtoehtoja vauvasta vaariin ja siltä väliltä!

Vauvauinnista se lähtee!

Vauvauinti on mukava harrastus, joka voi parhaimmillaan luoda vauvan ja vanhemman välille entistä tiiviimmän siteen. Vauvauinnin avulla vauva saa ylläpitää yhteyttään veteen. Moni unohtaa, että vauvalle vesi on luontainen elementti, onhan hän kasvanut äidin kohdussa veden ympäröimänä.

Purjehdusta kouluikäisille

Kouluikä on oivallinen ikä aloittaa purjehdusharrastus. Suomessa purjehdusta arvostetaan. Lajia pidetään usein jopa melko elitistisenä, vaikka itse asiassa tämän harrastuksen aloittaminen ei välttämättä maksa kovinkaan paljoa. Omaa jollaa ei tarvitse suinkaan heti ostaa, vaan jollan saa alle purjehdusseurasta. Tärkeintä on hankkia varusteet, jotka sopivat säähän, kelluttavat ja pitävät lapsen kuivana ja lämpimänä purjehduksen aikana. Purjehdus on kouluikäiselle lapselle erinomainen harrastusvalinta, sillä se opettaa lapsen kunnioittamaan luonnonvoimia ja elämään niiden armoilla. Tätä kautta lapsi toivottavasti oppii arvostamaan ympäröivää luontoa ja pitämään siitä huolta.

Surffausta nuorille

Surffaus on monen nuoren lempiharrastus. Kyseessä on vaativa vesiurheilulaji, joka tarjoaa haasteita ja onnistumisen elämyksiä. Suuren laineen päällä surffaaminen on monen surffarin unelma, jonka perässä innokkaimmat surffarit ovat valmiita matkustamaan vaikka maailman ääriin. Mutta tiesitkö, että surffauksesta kuin myös purjehduksestakin voi lyödä vetoa? Monelle vedonlyönti purjehduksen ja surffauksen maailmassa ei ehkä kuitenkaan tule ensimmäisenä mieleen näistä lajeista puhuttaessa. Surffaus on niin suosittu harrastus, että surffaus-teeman pohjalta on valmistunut jopa suomalainen elokuva Finnsurf, joka oli esillä DocPoint – Helsinki -dokumenttielokuvafestivaaleilla tammikuussa 2012.

Vesijumppaa vaarille

Vesijumppa on oivallinen valinta hieman varttuneemmalle väelle. Se auttaa pitämään lihakset vetreinä ja mielen virkeänä. Vanhuksen on tärkeää huolehtia kehonsa ja mielensä hyvinvoinnista ja vesijumppa vastaa tähän tarpeeseen. Yksinäisyys on monen vanhuksen kohtaama ongelma, mutta vesijumpasta voi löytyä helpotusta tähänkin vaivaan, sillä mukavan tekemisen ääreltä voi löytyä juttuseuraa ja jopa sydänystävä!